Økologisk Honduras Las Capucas [nyhed, sommer 2018]

Det kan godt være Honduras ikke er med til VM. De tabte en kval-kamp til Australien .. men de er kommet ind i varmen her i Risteriet denne sommer. Håber der tages godt imod. Man behøver ikke engang synes det med fodbold er særligt interessant! Den kan så meget mere ..

Økologisk og bl..a et super match med grillaften, lange dage foran fodboldskærmen og når der skal samles energi til at slå græsset. Honduras er din ven denne sommer. Vi rister den i skråsikker Full City (FC) profil og det vil være absolut en kaffe der nok skal smage igennem med fin fylde og elegant tone.

Læs med i beskrivelsen herunder. Og prøv en pose!

kaffeplante

SMAGSPROFILEN

Lime og frisk kastanje, sød og rund fylde og aromatisk pebertone i eftersmagen.

Anbefalede
BRYGGEMETODER

  • Filterkaffe. Stempelkande. Aeropress.
  • Pour-over. Fuldautomatisk.
  • Espresso testen har vi ikke nået endnu, men ser frem til det ..

COPÁN REGIONEN

Las Capucas er et område beliggende i Copan regionen i det vestlige Honduras.

Copán er kendt i kaffekredse for kaffedyrkningen. Men måske nok mere kendt for ”i mayatiden at være en af de mest betydende bystater. I dag er mayaruinerne uden for den lille by Copán Ruinas i det vestlige Honduras en af de vigtigste og største udgravninger af fra mayahøjkulturens tid. Stedet er optaget på UNESCO‘s liste over verdenskulturarv” (wikipidia).

Så ved man hvorfra inspirationen til kaffeposens design kommer.

capucas1

LAS CAPUCAS & COCAFCAL

Las Capucas er økologisk og fra COCAFCAL kooperativet. Næste år (2019) er det 20 år siden Omar Rodriquez tog initiativ til at danne dette kaffefællesskab og det er over årene vokset stødt i medlemstal. På samme tid er kurven for kvaliteten også steget fra mere middelmådig standard kaffe til at være med i toppen af eksporten fra Copán regionen.

Selve kaffen er en blanding af Caturra, bourbon, catuai og pacas varianter. Dem kender vi jo som høj kvalitet fra mange specialty kaffer der går igennem vores hænder. Om det er kaffeprøver, gæstebønner eller til fast at være i sortiment.

Kvaliteten er høj og de over 700 medlemmer bag COCAFCAL modtager også via kooperativet undervisning i netop alle aspekter af kaffedyrkning. Omlægningen til økologisk kaffe og certificeringen efterfølgende er også et godt bevis for at der arbejdes målrettet med produktionen.

DEN COSTARIKANSKE FORBINDELSE

Kaffen er nyhed i Risteriet fra sommeren 2018 og kommer som erstatning for Costa Rica La Trinidad der så efter mange år i sortiment er ved at blive udfaset. Det skal forstås på den måde at La Trinidad stadig kan findes hos os frem til og med august, men den vil være under navnet Costa Rica Blonde. Som den første i det nye koncept med SÆSON KAFFE. Klik på links og læs mere.

Honduras Las Capucas er ristet som vi ristede Costa Rica La Trinidad. I den mellemmørke FC (full city) profil der giver dejlig dybde, god fylde og fin sødme. Naturligvis med anden smagsprofil, noter og nuancer. Men mange vil nemt kunne skifte med over.

Vi vil have Las Capucas i sortiment et godt stykke tid og er derfor også med når netop 20 års jubilæum skal fejres. Nu er vi startet op og håber kaffen får en god modtagelse.

lascapucas.donkey

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply