Waqas (وقاص), kaffefan og kalendervært

Vi er midt i en corona-tid. På samme tid som vi nu også er midt i en Ramadan-tid. I et hele taget er det en ret særlig tid.

En god måde at forstå – og komme igennem – de tider man står i er dels med en god guide og dels med lidt humor.

Lad os lige hilse på en der kan klare den opgave.

Kalendervært

Waqas Ali Qadri får kombineret begge og vil hver dag under Ramadanen guide dig og mig – alle der er nysgerrige – igennem. Han er med andre ord kalendervært.

Kaffefan

Men udover det er Waqas kaffefan og under dette års Ramadan har vi lavet en aftale om at holde ham kørende med kaffe.

Waqas’ Ramadankalender 2020

Du kan følge med via Instagram eller Facebook. Klik ind hver aften og se dagens afsnit. Det er små korte videoer hvor dagligdagen under Ramadanen behandles på sjov måde.

Læs mere om både baggrunden for kalenderen, om Waqas, om den indsamling som er sat op osv. i længere blog herunder.

Eller hop direkte til Ramadankalendren via disse links

Her kan du se Waqas’ Ramadankalender

FACEBOOK
https://www.facebook.com/therealWaqas/

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/waqasoutlandish/?hl=da

waqas_ig

waqasFB

Ramadanen 2020

Kender du til Ramadanen? Vidste du at Ramadanen er den helligste måned i den islamiske kalender?

Risteriet har sat sig for at blive klogere. Det skal Waqas som sagt hjælpe os med. Så hjælper vi ham med kaffen undervejs. Der bliver brug for den, forlyder det.

Sådan kunne dette projekt koges ned til helt få linier. Hvis det var tiden var knap. Men det er den ikke nødvendigvis.

Så sæt dig til rette og læs blot videre herunder.

Ramadanen 2020 og Risteriet

Vores blog her på risterietnews.dk er ikke ligefrem kendt for korte udgaver af noget som helst. Desuden er der stadig et coronatæppe over verden og omsider har mange mennesker mere tid. Måske også dig?

Nå, men – hvordan var det – kendte du til Ramadanen? Måske lidt. Måske lidt mindre.

At det er den helligste måned gør i sig selv at det er værd at forsøge at kende lidt (mere) til betydningen af Ramadanen. Med ca 320.000 muslimer i Danmark vil det helt naturligt dukke op i nyhedsstrømmen, opgangen eller samtaler i supermarkedet. Også i en coronatid.

Så hvorfor ikke lade det være i år at os der ikke ved så meget – kommer til at vide lidt mere. Og dem der allerede ved noget – får fyldt mere på. Erfarne Ramadankendere – I kommer bare med også.

Der er plads til alle – for det skal nok blive underholdende. Selvom det jo er ret alvorligt.

Vi i Risteriet er nok i gruppen af ‘ikke så store’ ramadan-eksperter. Men vi er bestemt nysgerrige – for vi kender da lidt til nogle udvalgte holdepunkter. Vi ved f.eks at ifølge traditionen bør alle muslimer faste under Ramadanen. Ingen mad! Se, det lyder jo ret alvorligt. Men, udover mad faster muslimer også fra drikke … og se nu blir det superalvorligt!

Som nævnt er der hjælp at hente til at blive klogere på Ramadaen. Fra en ekspert som vi har lavet en lille kaffedeal med.

Waqas .. og Risteriet

Waqas er en ivrig kaffedrikker – det vil man hurtigt opdage. Enten via den aktuelle Ramadankalender (læs mere om den herunder) eller via andre uploads på Instagram eller Waqas’ facebook side.

Heldigvis for os er han en stor kaffedrikker med et godt øje til Risteriets kaffe. Vi holder ham derfor kørende på kaffe undervejs.

Det er vi glade og stolte over – ikke mindst fordi vi er store Outlandish og Waqas fans. Så det var jo et oplagt samarbejde.

Du kan finde de daglige episoder her

FACEBOOK
https://www.facebook.com/therealWaqas/

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/waqasoutlandish/?hl=da

Ramadan Kalenderen med Waqas

I løbet af Ramadanen udsender Waqas daglige vlog episoder hvor seeren på sjov og indsigt rig facon kan få et indblik i hvordan der er faste i en hel måned.

Waqas krydrer det hele med en stor portion selvironi hvor han bla laver tykt sjov med de klicheer der er forbundet med Ramadanen.

Hvert år slår Waqas sig sammen med en velgørenheds organisation hvor han fundraiser penge til at brødføde fattige forskellige steder i verden. I år er valget faldet på Pakistan.

Donations links
Mobile pay: 31 31 38 36
Website: https://www.launchgood.com/project/waqas_fasting_furious#!/

Om Waqas Ali Qadri

Copy-paste fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Født 25. marts 1976 i Danmark. Bedre kendt som Waqas, er en dansk sanger, rapper, sangskriver og foredragsholder med pakistanske rødder. Han er mest kendt som medlem af hip hop-gruppen Outlandish. Waqas solodebut, Øko Logik udkom i oktober 2008. Albummet er et personligt album som bl.a. udforsker hans tvekulturelle baggrund, identitet og hans rødder med stor inspiration fra hans barndomsminder.

Læs mere på Wikipedia

Om hvorfor vi er med

I Risteriet er vi som nævnt store Outlandish fans og har også fulgt Waqas’ soloprojekter. Både de musikalske og de mange andre medier som Waqas mestre.

Udgangspunktet for Waqas er musikken og livet som dansk kunstner med pakistansk baggrund. Det er der kommet mange fine og ret fantastiske ting ud af. Sjov med dybde, alvor med humor og fremragende ufiltrerede inputs om stort og småt.

Så vi har mange grunde til at være med og støtte Waqas’ ramadankalender.

Vi er hoppet ombord hvor Sæson 7 skal igang og er ret spændte på hvad den kommende måned vil bringe. Helt banalt er vi egentlig bare glade for at hjælpe Waqas godt på vej igennem Ramadanen med en omgang god kaffe til når solen er gået ned ..

Følg med

Du kan finde de daglige episoder her

FACEBOOK
https://www.facebook.com/therealWaqas/

INSTAGRAM
https://www.instagram.com/waqasoutlandish/?hl=da

waqas_ig

waqasFB

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply