Om Risteriet Coffee

Risteriet er et mikro-risteri med base i København
Da vi startede op i 2004 lød vores budskab og målsætning sådan her;10aar

“Et lille firma med de klassiske store ambitioner! Vores målsætning er i hvert fald, modsat det brede danske kaffemarked, kun sælge højkvalitets og absolut nyristet kaffe. Der er forskel på kaffe.

Vi mener at nyristede kaffebønner gør en verden til forskel i en kaffekop. Det er i hvert fald den oplevelse vi har med nyristede bønner i af den højeste kvalitet. En oplevelse vi gerne vi give videre. Derfor er vi konstant i søgen efter de bedste, mest spændende, bønner på markedet. Vores relativt lille størrelse gør at vi køber ind i mængder der holder selv de rå bønner helt friske. Og når vi rister kaffe er det på daglig basis og efter ordre – både når det gælder privat og erhverv – og derved så nyristet som det kan gøres.”

I august 2014 har vi fejret 10 års fødselsdag – både for opstarten med kafferistning i større skala end hjemme i vores køkkener. Og for opstarten af vores butik i Studiestræde som blev den alvorlige satsning og mere seriøse opstart.

Risteriet åbnede vi i 2002. Det skriver vi på vores primære logo: “anno 2002”. For det var dengang (i 2002) vi mødtes (Lars, Jesper og Rune) og sammen formede ideen om “Risteriet”. Der gik så to år før vi gik fra snak og drømme til at købe en pro kafferister og starte op med de første ordre.

Det var vinteren 2004 med base i en garage i Sorgenfri. Siden flyttede vi ind i indre København – mere præcist i Studiestræde 36 i sommeren 2004. Her åbnede vi den 31. august en kaffebutik med smagslokale og mikroristeri. Tre i en. Et rent kinderæg for dem med kærlighed til god kaffe.

Siden da er sket meget. Vi har haft cafe i Store Kongensgade og i Boghallen på Rådhuspladsen. De er begge lukkede – i forbindelse med at vi i 2013 åbnede en større cafe-satsning; en kaffebar i Helgolandsgade på Halmtorvet – lige bag ved hovedbanegården. En rendyrket kaffebar – med vores kendtegn: kaffebønner og kaffedrikke. Men også lækkert hjemmebag.

I 2011 startede vi et lille sideprojekt – eller sommerprojekt – nemlig en kaffebar i Tisvilde som kun har åben fra juni til august når den nordsjællandske by går fra lokalsamfund til særdeles aktiv sommerby.

Vores sidste nye projekt er også vores største satsning – en kaffebar i Frederiksberg Svømmehal. Her er der lagt fokus på kaffe i sammenhæng med en stærkt mad profil, så er man lidt sulten efter en svømmetur er der hjælp at hente.

Med webshop her på www.risteriet.dk føler vi at vi både er i udkants-Danmark såvel som kerne-København. Og kommer gerne flere steder over de næste år. Det håber vi i hvert fald.

Undervejs har vi også rykket selve produktionen ud til Rødovre hvor vi har et decideret risteriet, kaffe-lab, showroom, værksted, lager og webshop-HQ. Industri-Rødovre er måske knap så romantisk som indre København, men meget mere praktisk! Så der holder vi til og det passer rigtig godt til vores forskellige aktiviteter. Og vi tager nu også imod kunder derude og sælger kaffebønner direkte ud af porten.

Men vi arbejder stadig med de samme principper og har samme målsætning. Nyristet kvalitet, fra dag til dag.

Vigtigst for os er det helt banale. Det der var udgangspunktet da vi startede op; riste-datoen på kaffen. Den finder du stadig – og altid – på vores kaffe. Også hvis du køber vores kaffe af en af vores forhandlere, i en af vores egne butikker, her på nettet eller måske til høstmarked hos Aarstiderne, via nemlig.com eller hos en frisør på Frederiksberg.

Man skal altid kunne se på en pose kaffe fra Risteriet præcist hvilken dag den er ristet. Det er den røde tråd.

Det nyristede – datomærkede – kaffe. Nogle gange vil du i butikkerne kunne købe flere forskellige kaffer der er ristet sammen dag. Ellers er de 1-3 dage fra ristedatoen er det er jo stadig .. ret nyristet.

Prøv det. Og prøv det så igen.

Vi i Risteriet Coffee byder dig i hvert fald velkommen. Håber du vi synes om det vi går og laver.