Customize your coffee

Den lille kaffeverden og webshop vi har på risteriet.dk får nu en ny funktion.

Vi har lavet et koncept vi kalder ‘Customize your coffee’ og det giver dig som kunde muligheden for at bestemme din egen risteprofil på udvalgte bønner.

Customize-(1)

Hvorfor selv bestemme risteprofil?

Måske du har fundet ud af, at du bedst kan lide de lyse ristninger og gerne vil se, hvordan forskellige kaffer smager i en lys eller mellemlys profil. Det kan også være, du er stor fan af Mexico bønner og gerne vil prøve at smage dig igennem de mest klassiske risteprofiler på præcis den samme kaffe. Eller måske elsker du bare mørke ristninger.

Nu kan du få det, som du vil have det.

cyc - logo

Til at starte med har vi lagt fire kaffer ud under ‘Customize your coffee’. De økologiske Brasilien Fazenda Verde og Mexico Chiapas, samt Java Preanger og Etiopien Sidamo. Hver af de fire kaffer har fire risteprofiler som du kan vælge.

cyc select

Dit valg af risteprofilen er hele omdrejningspunktet med ‘Customize your coffee’. Din mulighed for at styre risteprofilen. Du bestemmer uden at du selv skal riste kaffen.
Det er mellemvejen for dem der ønske helt nyristet kaffe og køber bønnerne enten fra os – hvor vi har ristet efter vores valgte profiler. Og dem der køber grønne/rå bønner og rister derhjemme.

Men det er jo ikke alle, der, selvom nysgerrigheden og interessen for forskellige smagsnuancer er stor, ønsker apparater og røg derhjemme. Og så kan denne mellemvej være helt oplagt. Vi rister det, som du vil have det.

Udvalget

Vi starter som sagt med de fire udvalgte bønner, men flere vil følge. Lige nu har vi fra fire verdensdele: Nordamerika, Sydamerika, Afrika og Asien. Men der er plads til flere. Udvalget under ‘Customize your coffee’ er et supplement til vores allerede store faste sortiment – samt den stribe af Limited Editions Roasts vi også tilbyder.

Med andre ord, endnu en mulighed for helt nyristet kaffe fra os. Du skal bare købe 2x 500 gram af den profil du vælger på den kaffe du ønsker at prøve. Profilen vælger du i drown-down menu. Efterfølgende kan du også vælge formalinggrad – hvis du ikke ønsker hele bønner (som er standard valget).

Efter de valg og gennemførsel af ordren på webshop. Så rister vi efter din bestilling og processen er helt den samme som normalt: Vi rister alle hverdage og du kan som altid forvente kort ekspeditionstid på 1-2 hverdage.

Få valgt den bedste risteprofil for dig

Der arbejdes med termerne ‘City’, ‘City +’, ‘Full City’ og ‘Full City+’.

Vi har altid arbejdet med de her termer og mange af vores kunder kender dem i forvejen. Det er også dem vores nyristede kaffer i standardsortiment og Limited Edition Roasts er inddelt efter.

Guidelines og inspiration til valg af risteprofil

City
Den lyse ristning

Dette er stadig den mest moderne risteprofil. Men ikke nødvendigvis den mest populære. Det er dog spændende at forsøge sig med, og det er her man kan smage mest muligt at en kaffe. Både det gode og det mindre gode. Det er her den er mest nøgen og uden filter. Den mest friske version muligt. Bønnernes syrlighed er høj og smagspaletten er bred. En lettere kop. God livlighed i frugttoner og sødme.

City +
Den mellemlyse ristning

Den meget populære ristning der byder ind med det bedste af to verdener. Både den helt lyse ristnings energi vil være med, samt den mere klassiske form og fylde fra den mellemmørke rist. Dette er en risteprofil, hvor mange kan være med og have stor fornøjelse af at udforske en kaffes profil. En City + har  mere ‘form og fylde’. Syrligheden afrundes eller går et niveau ned og gør plads til en tydeligere fokus på dybden. Frugt og sødme er ofte mere balanceret.

Full City
Den mellemmørke ristning

Klassisk risteprofil for mange multifunktions kaffer. Lige meget hvilken kaffebrygger du trækker ud af skabet og støver af – vil en Full City gøre god figur. Med og uden mælk. Syrligheden vil ofte starte smagsindtrykket men gør hurtigt plads til en ret klar fylde der enten kan have en mere fed frugt fornemmelse eller de søde bløde noter. Eftersmagen er mørk og lang. Trods den mørkere ristning, hvor udtrykket begynder at blive intens er der en fin balance. Det er et spørgsmål om kvaliteten og den lover vi er på plads.

Full City +
Den mørke ristning

Det er det tætteste vi kan komme på den klassiske italienske tradition og kultur – og på samme tid være nutidige. Det duer simpelthen ikke at riste sort og brændt. Men en Full City + med godt greb i en kvalitetsmæssig produktion, det tilbyder vi gerne, for der er mange gode egenskaber at få frem ved denne mørke ristning. Det bliver mørkt og kraftigt, men det holder som sagt balancen og selvom syrligheden vil være meget beskeden vinder en interessant mørk tone frem, der kan give både chokolade, kakao, røg og bid .. alt efter hvilken kaffe det

Prøv at lave din egen kaffe. Klik her:

cyc - logo

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply