Brasilien Doña Palmital

Her i sensommeren ´23 lavede vi et skifte fra Dona Nenem til Dona Palmital.

Begge to fremragende kaffer med tæt på identisk smagsprofil: Blid syrlighed, fyldig krop og delikat aroma. Noter af karamel, chokolade, appelsin, blomme, mandel og hasselnød.

Find Dona Palmital på vores webshop: klik her!


Palmital ligger i delstaten São Paulo i det sydlige Brasilien. Dette område er en del af den såkaldte kaffezone i Brasilien og er ideel til kaffedyrkning på grund af sit tropiske klima, gode jordbundsforhold og passende højde over havets overflade.

Vores Dona Palmital er en Pulped Natural. Det vil bl.a. sige at den i efterbehandlingen efter høst har et mellemtrin hvor den først tørres på terrassen til 25 % fugtindhold. Derefter transporteres den til maskiner der bringer fugtindholdet ned til 11 %.

Efterbehandlingsprocessen er stor del af Palmitals flotte søde og runde smagsprofil. En anden stor del er naturligvis området hvor kaffen vokser og tager den unikke smag fra.  

Det subtropiske klima i Palmital er på mange måder ideelt for kaffedyrkning. Det giver de nødvendige temperaturer, nedbør og sollys til at producere smagsfuld og modnet kaffe. Den rigelige nedbør i området hjælper med at sikre, at kaffetræerne trives helt frem til høst.

Højtliggende placering spiller en afgørende rolle i at skabe kaffebønner af høj kvalitet. Højden over havets overflade hjælper med at bremse kaffebønnernes modning og giver dem tid til at udvikle komplekse smagsnoter.

Med stigende fokus på bæredygtig landbrugspraksis har man i området også arbejdet på at minimere miljøpåvirkningen og fremme bæredygtig kaffeproduktion.

Find Dona Palmital på vores webshop: klik her!

Læs mere om efterbehandlingsmetoder: klik her!

Leave a Reply