Sierra Nevada | SÆSONKAFFE efterår 2032


I efterårets SÆSONKAFFE 2023 sætter vi nål i Sierra Nevada i det nordlige Colombia. Herfra kommer de økologiske bønner, der i september, oktober og november vil være på besøg i Risteriets sortiment. 

Høstet fra højderne op af Sierra Nevada de Santa Marta, en isoleret bjergkæde 5.800 meter over havets overflade, der løber gennem den nordlige del af landet. Ofte omtalt som en af Colombias – og verdens – mest unikke regioner og i 1979 erklæret som biosfærereservat og verdensarvssted af UNESCO.

Bønnerne dyrkes i skyggen af skovens træer, og i kombination med Full City profilen giver det en intens drik med noter af hasselnød og mørk chokolade.


Colombia, et legendarisk kaffeland

Kaffe fra Colombia er kendt og elsket over hele verden på grund af sine unikke kvaliteter og smag.

Især berømt for sin rige og fyldige smag. Præcis som vi hylder med den mellemmørke Full City risteprofil af Nevada som SÆSONKAFFE.

Men Colombia er også et alsidigt kaffeland, hvor mellemristede samt mere lyse profiler kan løfte kaffer og give præsentation af det brede spekter i landet. 

Som med Colombia Huila der er en del af vores faste sortimentet. En kaffe vi har haft i flere år i en fremragende mellemlys City+ variant. Her er smagsprofilen mere mild og balanceret med en let syrlighed og noter af nødder, chokolade, hyldeblomst og citrusfrugter.


Colombia har ideelle klimaforhold og højder for kaffedyrkning. Kombinationen af bjergkæder, vulkansk jord og det rette klima skaber en perfekt grobund. Vores interesse i Colombia er Specialty Coffee arabica bønner, men der produceres forskellige kaffesorter inkl. også robusta.

Mange colombianske kaffebønder praktiserer bæredygtig kaffedyrkning, hvilket betyder, at de tager hensyn til miljøet og samfundet. Dette inkluderer brugen af naturlige metoder til skadedyrsbekæmpelse og støtte til lokalsamfund.

Derudover er mange colombianske kaffeproducenter småbønder, og kaffeproduktion giver dem en mulighed for at tjene en stabil indkomst og forbedre deres levestandard. Det gælder ikke mindst for Sierra Nevadas kaffeproduktion, hvor mange små producenter er bag områdets fælles kaffeidentitet.

Kaffeproduktion spiller en vigtig rolle i Colombias økonomi – ikke mindst som eksportvare – og bidrager til beskæftigelse i landet. 

Colombiansk kaffe er kendt og værdsat over hele verden og er ofte blandet med kaffe fra andre lande for at opbygge nye smagsprofiler. Vi har bl.a selv Colombia i to af vores blends (men vi kan ikke afsløre hvilke).

I det store hele er colombiansk kaffe kendt for sin høje kvalitet, og nydes af mange kaffeentusiaster over hele kloden.

Nu kan du i efteråret nyde både vores faste Colombia Huila, men så også Sierra Nevada imens den besøger os som SÆSONKAFFE.

Måske du skal smage en pose af hver – og sammenligne to højkvalitetsbønner fra et legendarisk kaffeland. Klik ind på risteriet.dk. Webshoppen er åben!

Leave a Reply