SÆSONKAFFE [efterår 2021] Nicaragua Limoncillo Red Catuai

Efter en sommer med frisk og livlig Malawi Pamwamba RFA er vi kørt vestpå, sejlet over Atlanten og sneget os igennem det Caribiske hav – for at kunne finde frem til Nicaraguas kyst i Mellemamerikas hjerte.

Vi skruer op for risteprofilen og vil for efteråret riste SÆSONKAFFEN i en Full City. Kombinationen mellem Limoncillo Red Catuai og denne mellemmørke rist giver på mange måder en ny kaffeoplevelse. Lidt varmere til de lidt koldere måneder – kunne man sige. Mere glød end glimt.

Limoncillo Red Catuai er Risteriets SÆSONKAFFE i efterårets tre måneder: september, oktober og november.

Hop direkte til køb her: Nyristet SÆSONKAFFE eller RÅ bønner (Grøn) SÆSONKAFFE. Eller læs mere herunder. God fornøjelse

[SMAGEN]
Smagsprofilen spænder fra frisk æble – over sød og rund karamel/rørsukker – til fyldig mørk mangofrugttone med lidt valnød i eftersmagen.

[KOPPEN]
Det er en ret fin smagsudvikling man vil få med Limoncillo Red Catuai i koppen. Alt efter om man drikker med eller uden mælk – og i hvor store mængder. Samt hvordan man brygger og de mange andre steps fra formaling til kaffen er i koppen.

[BRYGNINGEN]
Bryggemetoden er som altid helt op til den enkelte kaffemand eller -dame. SÆSONKAFFEN her er ikke særligt oplagt i en metode frem for en anden. Det er den moderne alsidighed samt reel logik. Du bestemmer selv hvordan. Bønnerne er mellemmørke til mørke i smag. Derfra er det brygning og opskrift.

[RISTEN]
Vi rister i en relativ dyb Full City. Det betyder, at vi strækker den lidt videre fra klassisk mellemmørk rist – men trækker den før andet knæk starter op for alvor og bønnerne går i den helt mørke Full City+ profil.

[MIERISCH]
Familien Mierisch har dyrket kaffe i Nicaragua i over 100 år. De bor og arbejder i de høje bjerge i Nicaraguas Matagalpa- og Jinotega -regioner. Et af de absolut mest anerkendte mellemamerikanske kaffeområder.

[GENERATIONER]
Som en familiedrevet farm har de produceret skygge-dyrket kaffe af høj kvalitet siden begyndelsen af 1900’erne. Og det er meget klassisk historie om en familie hvor håndværket går i arv. Det startede for Mierisch med Bruno Mierisch, der sammen med sin søn Wilfrido arbejdede på kaffefarmen. Derefter arbejdede Wilfrido så med sine drenge, som i dag arbejder med deres sønner og døtre.

[EL LIMONCILLO]
Mierisch har haft succes med deres arbejde og har i dag flere farme. El Limoncillo er en dem. Drevet som en økoturismegård der strengt bevarer den flora og fauna der bor deri. Farmen er placeret mellem 850 og 1.200 meter (oho). Under disse forhold tilpasses sorterne.

[RED CATUAI]
Den sort som er i sorteringen til SÆSONKAFFEN er Red Catuai. Den dyrkes på det første stykke, hvor skyggedyrkningen er mest, intens hvilket for den er det optimale match. Her får Mierisch det bedste ud af Red Catuai i både kvalitet og produktivitet.

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply