Daterra Sweet Blue (#MDRKAF98)

Månedens Kaffe for maj byder på et besøg til Daterra farmen i Brasilien.

Kaffe fra Daterra kommer fra Minas Gerais delen af den store Cerrado region. Vi har været her før, hos Daterra, med Månedens Kaffe. Området er i det hele taget ikke fremmed for os. Det er her man finder mange fantastiske kaffer.

Denne gang skal vi smage på Sweet Blue. En Daterra Classic. Rainforest Alliance certificeret. God hele vejen igennem.

Smagsprofil

Dejlig sød med let frisk syrlighed med fin blåbær note. Rigtig god balance mellem sød og syrlig tone. Smag efter karamel/sirup fornemmelse og chokolade (ikke den mørke chokolade, men den lyse).

Mellemfyldig krop. Super aroma. Helt igennem fremragende kaffe.
Risteprofil

c/c+ (en ret lys mellemrist)

daterra.maj

Om Daterra 

Ofte er fortællingen om de kaffer vi arbejder med at det er håndplukkede partier fra små selvstændige farme eller kooperativer.

Daterra er ikke sådan en fortælling. Men det er i så absolut en fin historie om en idealistisk og progressiv måde at dyrke kaffe på meget kvalitetsbevidst måde. Kafferne der kommer ud fra Daterra er år efter år det niveau alle andre i Brasilien forsøge at måle sig efter.

Læs meget mere om hvem Daterra er, hvad de tror på og deres mange forskellige varianter og sorter: 

http://www.daterracoffee.com.br/site/who-we-are/

daterra.image

Om Månedens Kaffe

Spolier Alert! .. De lakker mod enden for konceptet.

Vi er i maj måned 2018 igang med kaffe nummer 98! Vi har tænkt os at stoppe med nummer 99 som så er i juni måned. Derefter skifter vi koncept. Men mere om det senere..

Månedens Kaffe har været vores måde at få stillet nysgerrighed og samtidig tage jer i hånden og kigge lidt ud i verden.

Hver måned har vi præsenteret en kaffe fra et sted eller en farm, som vi ikke før har besøgt. Vi leger lidt i laboratoriet og leverer for det meste både en ristet og en ikke ristet version (så man selv kan lege med derhjemme). Selvom vi skifter koncept vil den gennemgående ide stadig være at følge nysgerrigheden.

Men lige nu er det Daterras Sweet Blue. Hele maj måned. Grib en pose inden den løber ud.

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply