Mundo Novo og Supremo, nye navne i klassen

Vi har haft langsom indkørsel af den brasilianske Mundo Novo og colombianske Supremo men skal da ikke glemme at få lavet en rigtig officiel præsentation. Den kommer her.

 

I webshoppen dukker der jo ofte kaffer op, som ikke sælges fra cafeerne eller andre steder.

Typisk er det grønne bønner (den rå kaffe som man rister selv hvis man er lidt extra bidt af jagten på den personlige og unikke bønne), der i anden forbindelse købes hjem, og så giver vi lige vores kære hjemmerister-kunder muligheden for at smage med.

Sådan har det også været i nogen tid med Mundo Novo og Supremo. De er hhv fra Brasilien og Colombia. En økologisk kaffe og en big-bean kaffe. Men vi har nu også lukket dem ind til de nyristede kaffer, og derfor kan man – via risteriet.dk – købe dem i klassisk Risteriet stil; 100% nyristede.

Brasilien Mundo Novo

Afstemte frugtnoter, kompleks og sød tone, fyldig med balanceret syrlighed.

Læs mere om kaffen her. 

Colombia 

Fremragende balance, frugtet med fine træ- og urtenoter. Trods indikationen af lidt lysere profil er der faktisk god dybde i Supremo.

Læs mere om kaffen her. 

Nu er det mere en tilfældighed, men Brasilien og Colombia er begge med på top-3 over verdens mest kaffeproducerende lande. Suverænt størst er Brasilien stadig, men Colombia holder fast i tredjepladsen foran Indonesien. Mellem Colombia og Brasilien har vi Vietnam .. som på mange måder falder helt udenfor det gode selskab (*) selvom de indtager en solid andenplads.

* men det er en snak til en anden dag

top10kaffelande

Det var så en lille opdatering på rangordenen blandt de største kaffeproducerende lande. Nu har det som nævnt ikke noget at gøre med, at vi lige vil gøre lidt reklame for Mundo Novo og Supremo. Så lad os lige afslutningsvis rette fokus tilbage på de to kaffer mere konkret.

De er som nævnt til salg fra risteriet.dk, hvor vores webshop jo har åbent 24 timer i døgnet.

coffeebreak

Søren og Co. i cafeen i Studiestræde har også ofte lidt bønner derinde – så kig på tavlen eller spørg efter dem, hvis du kommer der forbi.

Måske man endda kan bestille en Aeropress eller v60 til at nyde, mens man lige tager en pause fra dagens gøremål.

 

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply