Labirinto, SÆSONKAFFE efterår 2019

Nøddesmag, krydret fylde, mørk chokolade og en rund sødme. Det er den nye økologisk blend i Risteriet fra september og hele efteråret ud

labirinto_nameonly

Allround blend
Ristet helt forsigtigt og ganske kærligt til trods for at vi er oppe og ramme en Full City + profil. Det gør vi fordi Labirinto er en fyldig mørk blend.

Oplagt til at brygge en fantastisk god filterkaffe, after-dinner stempelkande, aromatisk aeropress, potent pour-over – eller endda forfriske din fuldautomatiske maskine.

Men også som espresso bønner til alle tænkelige tilbud fra din kaffebars sortiment. Ren intens espresso over kompakt cortado og til silkeblød cappuccino.

Labirinto står nemlig flot og kraftfuld for sig selv eller solid selv med små som store mængder mælk.

En flerfoldig fætter
Labirinto betyder labyrint. Nu har vi den i sortiment i tre måneder som SÆSONKAFFE så du har rigeligt med tid til at finde frem til lige der, hvor den er bedst for dig.

For det handler egentlig ikke om at komme ind i midten med denne labyrint. Det handler om de mange veje – og mange muligheder. Man kan ende i en blindgyde eller bare fornemme man er på afveje, og så må man gå tilbage for at spørge sig selv om noget skal ændres.

Der er valg af bryggemetode, ”kaffe til vand” ratio, temperatur, teknik og trækketid med meget mere. Nye kaffer kræver – ligesom en labyrint – både noget nysgerrighed, mod og tålmodighed! Køb en pose nyristet SÆSONKAFFE og forsøg dig med Labirinto henover efteråret.

Henover efteråret vil vi naturligvis også selv brygge Labirinto på mange forskellige måder, og vise hvad vi kan finde på og få ud af den. Så hold øje med vores sociale medie outlets som Facebook og Instagram.

oekoe_labirinto

Den økologiske vinkel
Foruden at være en kaffe af højeste kvalitet, så er Labirinto også udmærket med et økologisk stempel, da begge de to bønner der indgår er økologiske.

Så er du en af de efterhånden mange forbrugere, der synes at grøn er det nye sort, så kan du med tryghed smide en pose SÆSONKAFFE i kurven dette efterår.

Opskiften
Vi er gået den simple vej med denne blend. Der er kun to forskellige bønner bag Labirinto. Det er Las Capucas fra Honduras og Chiapas fra Mexico.

Førhen hed det den italienske metode, når man lavede et blend før ristning, i modsætning til at riste de enkelte bønner hver for sig og blande bagefter.

Forskellene på metoderne kan være store eller små, alt efter hvor meget man går op i denne del af processen. Vi synes, det er bedst at riste en blend sammen som en enhed frem for at blande bagefter.

Så det har vi gjort. Og køber man denne blend i grønne/rå bønner til hjemmerist, så kommer de også som færdig blend. Ligesom vores andre blend.

Om SÆSONKAFFE
Hos Risteriet er vi nogle eventyrlystne og nysgerrige hoveder. Førhen fik vi udlevet det med Månedens Kaffe og hele 12 nye bønner præsenteret over et år. Nu hedder det SÆSONKAFFE, og vi når over samme periode omkring – med lidt mere fordybelse – i fire  gæstevisit i sortimentet.

De her fire kaffer er vores måde at få stillet nysgerrighed, og samtidig tage jer i hånden hver tredje måned og kigge lidt ud i verden med præsentation af en kaffe fra et sted eller en farm, som vi ikke før har besøgt.

SÆSONKAFFE begyndte i sommeren 2018 og siden har vi været i Burundi, Peru, Indonesien, Guatemala og Costa Rica. Nu er det en blend der præsenteres. Tag godt imod Labirinto.

 

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply