Julekaffen 2019 (SÆSONKAFFE version 1)

En fræk og fyldig blend af Sierra Nevada bønner fra Colombia – tilsat et lille juledrys Yanesha-bønner fra Peru – det er årets julekaffe fra Risteriet.

xmas

Traditionen tro er julekaffen økologisk.

Udover at være en højtidskaffe så er Julekaffen også den første version af vinterens SÆSONKAFFE. Normalt kommer SÆSONKAFFE ikke i flere versioner – der kommer jo bare en ny sæson og en ny kaffe. Men pga julen har vi valgt at vi i den aktuelle sæson har Julekaffen som SÆSONKAFFE frem til og med julen. Men derefter vil det blive en ren udgave af Colombia Sierra Nevada der vil være SÆSONKAFFEN for januar og februar.

I udgave 1 – som vi kan kalde tiden frem til julen er overstået – ristes SÆSONKAFFEN (som jo så er Julekaffen) i en Full City ristning. Dejlig mørk og fyldigt – god til vintermørket, julehyggen, de søde sager og det tunge mad. Læs smagsprofilen herunder.

I udgave 2 – som er slutningen af december samt hele januar og februar – vil SÆSONKAFFEN (som jo her så er Colombia Sierra Nevada) ristes i en lys udgave. Og på den måde for alvor være en helt anden kaffe. Stadig økologisk, men ellers noget helt andet. Det kan man læse mere om når vi når så langt. Så kommer der et skriv om det både her og på webshoppen.

Men nu til lidt ekstra information om Julekaffen. Det er jo den der er gang i netop nu og allerede så populær at vi reelt set rister den flere gange om ugen – hvis ikke alle hverdage vi er i gang herude plus nogle weekender.

 


julekaffe_ide

Årets julekaffe kan handles i 250 gram, 500 gram og 1 kilo. Det er en 100% nyristet økologisk juleblend til højtidshygge og en vinter-varmer der er helt igennem fremragende at lune sig på.

Ristet mellemmørk (Full City) og all-round awesome så støv alt kaffegear af og bryg løs.

Smagsprofil

Julekaffen er en god fyldig blend med let krydret tone, mørk chokolade og rund nøddesødme i eftersmagen

Køb den her:

jK22

Den økologiske vinkel
Foruden at være en kaffe af højeste kvalitet, så er Julekaffen også udmærket med et økologisk stempel, da begge de to bønner der indgår er økologiske.

Så er du en af de efterhånden mange forbrugere, der synes at grøn er det nye sort, så kan du med tryghed smide en pose SÆSONKAFFE i kurven dette efterår.

Opskiften

Vi er gået den simple vej med denne blend. Der er kun to forskellige bønner bag Julekaffen.

Bønnerne er primært fra Sierra Nevada i Colombia – tilsat et lille juledrys Yanesha-bønner fra Peru.

Førhen hed det den italienske metode, når man lavede et blend før ristning, i modsætning til at riste de enkelte bønner hver for sig og blande bagefter.

Forskellene på metoderne kan være store eller små, alt efter hvor meget man går op i denne del af processen. Vi synes, det er bedst at riste en blend sammen som en enhed frem for at blande bagefter. Så det har vi gjort.

Om SÆSONKAFFE

Hos Risteriet er vi nogle eventyrlystne og nysgerrige hoveder. Førhen fik vi udlevet det med Månedens Kaffe og hele 12 nye bønner præsenteret over et år. Nu hedder det SÆSONKAFFE, og vi når over samme periode omkring – med lidt mere fordybelse – i fire gæstevisit i sortimentet.

De her fire kaffer er vores måde at få stillet nysgerrighed, og samtidig tage jer i hånden hver tredje måned og kigge lidt ud i verden med præsentation af en kaffe fra et sted eller en farm, som vi ikke før har besøgt.

lyskæde2

SÆSONKAFFE begyndte i sommeren 2018 og siden har vi haft en Labirinto blend, været i Burundi, Peru, Indonesien, Guatemala og Costa Rica.

lyskæde1

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply