The Drive (ny blend)

Fra jul til (noget med) hjul

Der var heldigvis mange kunder der var glade for julekaffen 2020. Vi fik flere opfordringer på at fortsætte salget af den.

Da kalenderen havde både 24, 25 og 26 december bag sig mente vi ikke at navnet længere kunne være Julekaffen.

Så vi skulle finde på noget nyt og valget endte med:

Smagsprofil

Kakao tone med noter af pekannødder, vanilje og karamel.

Blend og profil

The Drive er en blend og økologisk. Sammensætningen er Brasilien og Ecuador.

Ecuador bønnerne er fra Loja Amazonas. Brasilien er Fazenda Verde.

Risteprofil

Full City (mellemmørk rist) .Læs mere om vores risteprofiler her

Hvad kan du forvente?

Forvent at det virker! Samspillet mellem bønnerne i den mørke mellemrist giver et ganske fremragende resultat.  

De klassiske komponenter giver friskhed og rigeligt med citrustoner til at sætte liv i selv en fyldig tung blend. For det er en kaffe med god bund i den her blend og vi har fundet den til at være enormt solid brygning for brygning. 

Forskellige bryggemetoder

Som espresso er den testet både med og uden mælk. Der er smæk på – men på en elegant norditaliensk måde. Klassisk rund og sød – ikke brændt. Kvalitet. En blanding mellem Bacca og Potente kan man sige, men The Drive Blend har alligevel tydeligt mindre mørkt/kraftigt udtryk.

I en stempelkande giver The Drive Blend en virkelig powerful kop. Her kan den for alvor suge til sig og den mørke chokolade kan næsten virke overraskende klar. 

Brygger du filterkaffe – enten klassisk eller moderne – så husk at væde selve papirsfilteret først og giv The Drive Blend de optimale forhold for at folde sig ud i kande eller kop. Laver du en Clever Coffee Dripper er 20 gram til 300 ml og ventetid på op til 4 minutter (med en enkelt lille omrørings halvvejs) en sweet-spot-opskrift. 

Fuldautomatisk vil der komme godt med smag i koppen. Hvis det er en model der kan skrue lidt på temperatur og formaling så vælg 94 grader og i den semifine ende. 

Aeropress åbner for mange muligheder – som altid. Umiddelbart vil ens foretrukne opskrift nok være bedste bud at starte med og så kan man få justeret derfra. Et lille trick som flere bruger er at bbruge dobbeltfilter frem for at bruge metalfilter. Det gør en lille sjov forskel fra enkeltfilter. 

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply