Julekalender 13. december Cuba Lavado

Bønnerne i mandagens pose dyrkes på skråningerne af den cubanske Sierra Maestra i en højde af omkring 1700m, hvilket er ret lavt i betragtning af, at de fleste andre kaffer i Caribien dyrkes i en højere højde.

Den lave højde giver bønnerne en unik profil med lav syre og fin intens rig smag af schweizisk chokolade, jordnødder, karamel og tobak – med en meget sød aroma.

Lavado betyder at denne bønne har gennemgået en vasket (efterbehandlings) proces, og at de anvendte bønner er mindst skærm 17 (størrelsen af bønnen). 

I Risteriet har vi ofte Cuba i sortiment. Så ofte som vi kan i hvert fald. Men leverancen fra Cuba til Europa er ikke særlig stabil og nogle år helt udeblevet. Men når det er her og vi kan – så køber vi nogle sække.

Desværre har vi brugt alt kaffen fra Cuba i denne omgang – dagens bønner var sidste rist – men bliver du vild med smagen så kig efter Honduras Capucas og Peru Flores i vores aktuelle sortiment.

God mandag.

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply