23. december julekalender Guatemala Antiqua Los Volcanes

Full City

Lillejuleaften. Der er besøg af en gammel kending i kalenderen. Det er kaffe med god krop og stor rundhed samt eftersmag der ruller langsomt af med dejlig fin karameltone

     [anˈtiɣwa ɣwateˈmala]

I denne absolutte juleuge rister vi rigtig meget den den klassiske Antiqua. Det er Los Volcanes høsten og den er blevet ret populær i webshoppen – hvor man kan bestille den med en risteprofil man selv bestemmer. Mange vælger den ristet i netop den mellemmørke FC som også er profilen den er ristet i til dagens kalenderpose. Den er også med i alle kaffe-smagsprøver på abonemment i denne uge.

Antigua (eller la Antigua), er en by i det centrale højland i Guatemala, kendt for sin bevarede spanske barok-arkitektur samt en række ruiner af kolonikirker. Tjente tidligere som hovedstad i Guatemala og er udpeget som UNESCO verdensarvssted.

Byen fungerer som det kommunale sæde for den omkringliggende kommune af samme navn. En kommune hvor de har idelle forhold for kaffedyrkning og her hvor Los Volcanes høstes fra. For tæt på Antiqua finder man nemlig Acatenango, en stratovulkan med to toppe, Pico Mayor og Yepocapa.

Acatenango og den næringsrige vulkanske jord derfra har lagt navn til bønnerne (Los Volcanes)

Link kaffen i vores til webshop.

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply