Kaffens dag 1. okt. 2017

CoffeeDayBanner

Kaffens dag 2017

Vi nærmer os hastigt en vigtig dato for alle kaffeelskere; Her tænker jeg selvfølgelig på søndag d. 1 okt. også kendt som International Coffee Day”. Et koncept vi hos Risteriet begejstret har støttet op om de sidste par år, og som vi ser frem til at fejrer igen.

Men hvad er kaffens dag, og hvorfor er den vigtig?

Kaffe er jo som bekendt en fortrinlig opfindelse, og den internationale kaffedag er en række lande og organisationer, der er gået sammen om en fælles fejring af kaffen via events og arrangementer rundt om i verden.

En sådan dag skal selvfølgelig også fejres med maner hos os, så hold øje med de gode tilbud.

  • Hvilke præcise planer vi har for tilbud i år vil vi ikke løfte sløret for endnu, der må I vente til selve dagen.
  • Men det første år lykkedes det os at lægge vores egen webshop ned og sidste år havde vi 40 % rabat på tre udvalgte bønner , så mon ikke der også sker noget i år?
  • Til gengæld kan vi allerede nu fortælle at vi i dagens anledning leger vi lidt med risteprofilerne på to af vores mest populære kaffer.

Så kig forbi webshop eller butik på dagen og hils på de to limited edition ristninger:

  • Lys ristet – Costa Rica La Trinidad Tarrazu BLONDE
  • Mørk ristet – Guatemala Pacayalito Estate RFA DARK

De nye kaffer og tilbud gælder kun på dagen
Så husk at skrive det ind i din kalender med det samme

Hvis du ikke allerede er tilmeldt vores nyhedsbrev så anbefaler vi dig at gøre det, da det er her vi sender nærmere informationer ud om denne og andre events, så skriv dig op, så skal vi nok holde dig informeret. Der er meget på vej dette efterår og hen imod julen.

De nationale kaffedage eller den internationale kaffedag?

Der er altid lidt forvirring forbundet med den internationale kaffedag, for de fleste lande har ofte deres egen nationale kaffedag

Kineserne fejre kaffen først i april, danskerne fejrer den d. 6 maj, og i Tyskland ligger den altid den 1. lørdag i september, andre igen fejrer den d. 29 sept. osv. Den internationale kaffedag derimod er faktisk en ret ny opfindelse.

Den internationale kaffens dag blev fejret første gang i 2015 som en del af Expo15 i Milano. Arrangørerne bag dagen er International Coffee Organization (ICO); som omfatter 77 kaffe importerende/eksporterende medlemslande (herunder Danmark), tilsammen repræsenteres 98% af verdens kaffeproduktion og 83% af verdens forbrug. Formålet med dagen er at sætte fokus på kaffen og produktionen af denne, med særlig vægt på vilkårene for kaffebønderne.

Det er jo ikke nødvendigvis en skidt ting med flere kaffe dage, for alle dage er selvfølgelig gode at fejre kaffen på.

Men fordelen ved den internationale kaffedag, er at der er en stor sammenslutning af organisationer og medlemslande der står bag.

Den internationale kaffedag er derfor en god måde at sætte fokus på kaffen og kaffebønderne, da den inkluderer både kaffeproducerende og importerende medlemslande; og følger dermed kaffen hele veje fra kaffefarmen, til forhandleren, til den ender hos forbrugeren.

Netop forvirring med alle de nationale kaffedage er årsagen til at vi hos Risteriet Coffee vælger at støtter op og fejre kaffens internationale dag på søndag.

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

En tanke om “Kaffens dag 1. okt. 2017”

Leave a Reply