Coopérative Villa Oriente

Kom med bag om Månedens Kaffe fra Bolivia. Den kommer i oktober fra Cooperative Villa Oriente i den vestlige del af landet.

Spirende samarbejde
Så tidligt som i 1973 gik omkring 30 kaffeproducenter sammen for at høste og markedsføre deres kaffe i fællesskab. Som resultat deraf – samt ikke mindst fælles samarbejde og vidensdeling – steg både produktionen og kvaliteten snart. Og efterfølgende det kom stigende eksport. Kaffen begyndte at blive bemærket.

Et kaffekooperativ dannes
I lyset af den stigende efterspørgsel organiserede farmerne sig formelt sig som et kooperativ i 1997. Det er en korte version af historien bag Cooperative Villa Oriente, Månedens Kaffe i Risteriet (oktober 2017).

20 år senere
Så det er en slags jubilæumskaffe her 20 år efter kooperativet officielt blev dannet. Det er ikke helt så fint jubilæum vi har med Månedens Kaffe konceptet, men alligevel: Her med 2. gang Risteriet besøger Bolivia med Månedens Kaffe er vi nu oppe på 90. gange vi har haft nedslag i de mange kaffeproducerende lande verden over. Det nærmer sig den helt store fest i august næste år.

Moderne tider
Villa Oriente har udviklet sig med markedets efterspørgsel. Siden 1998 har de haft økologisk certificering været leveret af IMO. Lorenzo Quisque, en af ​​grundlæggerne af kooperativet, skjuler ikke sin stolthed over at de siden den spæde start i 1973 og for alvor i 1997 har formået at erobret markeder så krævende som dem i Europa og USA. Det har betydet en økonomisk stabilitet i et område der så desperat har behov, for at sikre helt alm dagligdag samt stå styrket mod den klassiske udfordring som er kommende generationer og fremtiden for området, farmene og den nuværende arbejdsstyrke som har brug for en værdig alderdom.

bol5y

Fremtiden
Kaffen som produceres nu holder høj standard og kooperativet er meget opmærksomme på at drive deres forskellige farme under fælles paraply. Fællesskabet gør dem stærke og har bragt dem fra fattige kår med et ujævnt produktion til dagens organiserede økologiske kaffedyrkning med økonomi til at sende børn i skole og give dem incitament til at overtage farmene på sigt.

 

Grib en pose nu
Vi er glade for at have kaffe fra Villa Oriente hos os i oktober. Læs mere her om kaffen og smagsprofilen. Og køb en pose mens den er her.

GENEREL PROFIL
Villa Oriente

Oprettelsesdato: 1997
Antal medlemmer: ca. 140 familier

Beliggenhed: Villa Oriente kooperativ er beliggende i Yungas. I Entre Rios, provinsen Caranavi, afdeling La Paz. Vestbolivia.

Højde: Kaffen dyrkes mellem 1.200 og 1.600 meter højde.

Villa Oriente er et kooperativ der er forpligtet til – på vegne af medlemmerne – at markedsføre økologisk kaffe internationalt på messen eller konventionelt marked for at forbedre livskvaliteten for de familier, der er forbundet med organisationen.

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply