Må vi besøge jer og lære lidt om kaffe?

I morgen, torsdag d. 1 februar, er en spændende dag på Frydenhøjskolen i Hvidovre.

Nu sidder du måske og undrer dig lidt over at jeg skriver om Frydenhøjskolen og ikke om kaffe, og så ligefrem kalder det for spændende?

Men i dag vil jeg gerne bruge lidt spalte plads på at dele en lille sjov oplevelse vi tidligere på ugen havde i Risteriets produktion.

Afrika og børn uden hjem indsamlingen

Men lad mig starte ved begyndelsen. Forleden blev vi kontaktet af Klasse K fra Frydenhøjskolen i Hvidovre, der frygtelig gerne vil have lov til at besøge os og høre lidt om hvordan vi rister vores kaffe.

Når Klasse K valgte at kontaktede os var det fordi at Frydenhøjskolen her i uge 5 har temauge om Afrika, hvor de i forbindelse med Danmarks Indsamling 2018: Børn uden hjem; gerne vil være med til at samle penge ind ved at sælge kaffe på deres skole.

Og da Klasse K ovenikøbet skulle koncentrere sig om kaffelandet Kenya, tænkte de at det kunne være sjovt også at besøge et kafferisteri og så købe lidt kaffe der kan sælges videre til det store forældrearrangement de afholder i morgen, torsdag d. 1. februar. 

Nu er Kenya jo et af de mere berømte kaffelande og når vi jo nu selv brænder for kaffe, kan det jo pludselig være ret så svært at svare nej til en sådan forespørgsel. Vores nysgerrighed blev ihvertfald vakt. Og formålet jo rigtigt godt, ikke at forglemme!

Klasse K i Risteriet

LRM_EXPORT_20180129_114601

Nogle dage er arbejdet på et kafferisteri præget af forudsigelighed og rutiner, andre dage er det bestemt ikke; og da Klasse K besøgte os, var det helt sikkert en formiddag i den sidste kategori.

Klasse K er en af Frydenholms specialklasser, og planen var derfor at gøre rundvisningen i produktionen til en meget sansende oplevelse, hvor børnene bogstaveligt talt kunne få lov til at få fingrene i både grønne og ristede kaffebønner (bare rolig de blev efterfølgende kasserede).

LRM_EXPORT_20180129_114324

Der blev også lejlighed til at hjælpe os med at fylde og afveje kaffeposer. 

Vi synes det var hyggeligt og håber også at børnene havde nogle sjove timer hos os.

Tilbage er der kun at ønske dem held og lykke når der skal sælges kaffe til forældrene og andre interesserede i morgen til deres arangement på skolen. Læs mere om det på Frydenhøjskolens hjemmeside.

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply