Ungdommens Røde Kors vinterferielejr – et tilbud for udsatte børn

Hvert år afholder Ungdommens Røde Kors deres vinterferielejr for udsatte børn. I år var det for 12 gang.

Lejren er et tilbud til udsatte børn i alderen 8-13 år og giver børn med en svær hverdag, mulighed for at komme ud og få en unik ferieoplevelse de ellers normalt ville have svært ved at få.


Igen i år var der så 20 børn og 17 frivillige afsted på skitur til Norge, og de havde en fantastisk uge med fjeldliv, skiløb, nye venner og masser af succesoplevelser på ski, i skov og i funparken. For mange af børnene er det første gang de er i udlandet og så er det fedt at kunne komme hjem og sige at man har stået på ski, sovet i snehule og kørt på snescooter.

20180314-URK 18 Onsdag-375

Vinterferielejr 2018 - Tirsdag-13

Lejren er gratis for børnene og er udelukkende drevet med frivillig arbejdskraft.

Hvad har det med Risteriet at gøre?

Vi har i år doneret en sund mængde god kaffe, så netop de frivillige havde noget at styrke sig på når trætheden meldte sig op af dagen.

Faktisk har vi doneret kaffe både i år, året før, året før igen og .. langt de fleste af de 10 år turen har været arrangeret. Noget vi har gjort med stor glæde og altid værdsat en hilsen fra lejren undervejs eller bagefter.

Kaffen lader heldigvis til at falde i god jord. Men de fortjener det også – de gode frivillige. De gør et fantastisk arbejde. De mange der er involveret i Ungdommens Røde Kors laver et stort og vigtigt arbejde blandt udsatte børn. Uden dem kunne det ikke arrangeres – men naturligvis er en tur som denne også afhængig af støtte for at kunne løbe rundt, og derfor har vi også i en årrække været med til at støttet deres vinterferielejre. Ligesom vi også har doneret kaffe til en årlig URK sommerlejr på Mors.  

Men om sommerlejren deroppe i Limfjorden, som er en lignendede fremragende og vigtig mulighed for udsatte børn, må vi fortælle mere om når vi får en hilsen derfra til sommer. Som vi håber vi gør.   

Lige nu ville vi bare fortælle lidt om URK og hvad vi i Risteriet gør af vores lille del. Det er jo bare kaffe. Men alt hjælper og tages imod.

Du kan selv være med til at støtte Ungdommens Røde Kors Vinterferielejr, enten som privatperson eller som virksomhed – du kan læse mere om de forskellige muligheder for at støtte dem her.

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

En tanke om “Ungdommens Røde Kors vinterferielejr – et tilbud for udsatte børn”

  1. I kan tro en kop velbrygget god kaffe fra jer gør godt når man som frivillig, for en kort stund, slår benene op i pejsestuen i hytten…
    Inden et slag Uno venter… 😁

Leave a Reply