Tag godt imod Costa Rica Blonde. Den første SÆSON KAFFE

“SÆSON KAFFE” starter i Costa Ricas fremragende Tarrazú højder!

– SÆSON KAFFE er vores nye tiltag her i Risteriet. Efter over 8 år med “Månedens Kaffe” har vi nu valgt at foretage en lille justering. Læs mere om det ved at klikke her!

Første SÆSON KAFFE bliver Costa Rica Blonde. En lys ristning (det vi kalder City) af La Trinidad kooperativet fra landets berømte og eftertragtede Tarrazú region.

Smagsprofil

I denne lyse udgave åbnes op for et fremragende frisk og meget tiltalende udtryk. Costa Rica Blonde har en spændende aroma med livlig karamel og lette noter af nød.

Brygning

Den er oplagt som slowbrew (AeroPress, pour-over/v60, fancy filter , klassisk filter og stempelkande mm.) men vil også være et spændende bekendtskab som espresso.

Costa Rica Blonde er som sagt vores navn i den form vi vælger at præsentere La Trinidad som SÆSON KAFFE.

 

Café de Costa Rica

La Trinidad kommer direkte fra et af Costa Ricas største kooperativer, Coopetarrazu, i den sydvestlige del af landet. Et kooperativ er når mange kaffefarme i et område går sammen om at centralisere nogle essentielle dele af kaffeproduktionen til alles gavn.

​​ I Tarrazudalen ligger Coopetarrazu, der i over 50 år har sørget for at behandle kaffebønnerne fra de mange lokale farme efter de er plukket. Man sorterer, vasker og tørrer bærrene, så bønnen kommer bedst muligt frem, i en proces der har stor betydning for kaffens endelige kvalitet.

I Coopetarrazu går man desuden en hel del ud af at undervise og assistere de enkelte kaffebønder i deres produktion. Både for at fremme kvaliteten, men ligeledes for at hjælpe med at holde produktionen bæredygtig for miljøet.

Historik

Vi har gennem en årrække haft La Trinidad som single region kaffe som vi ristede i den mellemmørke profil Full City. Den profil overtager den nye økologiske Honduras Las Capucas. Så for dem der havde fundet en god kaffeoplevelse der, anbefaler vi at de prøver den.

Men vi anbefaler nu også alle at give Costa Rica Blonde et forsøg. Vi har før haft testet La Trinidad i denne lyse ristning og det gav så positiv feedback at vi .. ja, vi vidste vi måtte finde en  måde at få den præsenteret igen og over længere tid.

SÆSON KAFFE

Netop ideen med SÆSON KAFFE er at lave en “udvidet” udgave af Månedens Kaffe. Et projekt vi har været super glade for og haft fantastiske oplevelser spændende gennem.

Der har bare ofte været en følelse af at en måned var for kort tid. Selv for en gæstebønne. Med SÆSON KAFFE rykke vi gæstebønnens visit fra 1 måned til 3 måneder. Tid til at fordybe sig, både for kunderne og os selv.

Efter over 8 år og 99 kaffer på besøg føler vi også det er okay lige at skrue ned for tempoet. Men 4 nye kaffer om året på besøg gennem SÆSON KAFFE er jo forhåbentlig også stadig interessant og sammen med de andre ting vi går og finder på fra tid til anden – vil vi stadig over et år np at prøve en masse af.

Vi håber der tages godt imod SÆSON KAFFE og at nysgerrigheden er vagt omkring Costa Rica Blonde. Den er til salg nu fra webshoppen på risteriet.dk og fra de tre cafeer i byen.

God fornøjelse.

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply