Æblet og kaffen

For dem der går og drømmer lidt om – måske endda også kommer så langt som at planlægge efter – en tur til New York, følger her et par anbefalinger til gode kaffesteder.

For vi er så heldige lige at have været forbi. Godt nok kun i nogle dage. Men for kundernes skyld skyndte vi os rundt og smage på en masse kaffe. Så vi kan komme med netop 5 opdaterede forslag til god og spændende kaffe i NYC (+ det løse).

Det er ret beset meget få nedslag. Det ved vi. Mulighederne taget i betragtning. Det er jo en anden verden derover. Hvor skal man starte og hvor skal man slutte?

Så at vi lige har en liste med 5 forslag er på ingen måde en top-4 over det bedste kaffe i NYC. Men det er 5 forslag til rigtig gode steder man absolut kan overveje at tanke koffein, hvis man er i nabolaget. De tre af stederne har mere en en lokation og vi får også lidt ekstra med. Læs blot videre.

CITY OF SAINTS COFFEE ROASTERS

Hoboken er lige over Hudson fra Chelsea & Greenwich Village på Manhatten. Eller under. For man kan sejle eller køre over – såvel som køre under (PATH toget via tunnel). Her er den ene af deres fem New York lokationer. Vi var forbi og det var småt, men super godt. Vejret var heldigvis til at sidde ude – for der er ganske få pladser pladser indenfor. De rister selv deres kaffe og serverede en fin fyldig – nærmest karamel agtig – americano, brygget på deres “Citizen” blend.

SALTWATER

“Australian Style Coffee” står der på skiltet der byder en velkommen på 345 E 12th St i East Village. Vi er kommet tørskoet til Manhatten og stået af subway ved Astor Pl. For dem der er velrejst i det australske og har lidt kendskab til verden dernede, vil man hurtigt kunne smile lidt ad Saltwaters små henvisninger hjem til, i billeder og små ikoniske figurer. Og så hedder koden til deres wifi “TimTam12”..
Kaffen ristes i Sydney og flyves så til New York. Så det passer meget godt med den trend – eller bare den evige søgen efter – at være unik. Og her får man altså sendt kaffe hjemmefra. Et fænomen vi støder på igen senere med rød-hvid-kulør på. Der blev lavet en meget fin lille frisk espresso. Syrlig, men ikke for syrlig. Den var ret god og vil nok være helt fantastisk som cortado eller lignende. Men man kan jo ikke prøve det hele. Vi skal videre ..

BIRCH COFFEE

Logoet er en illustration af tre stykker klassisk birketræ. Meget simpelt. Som stilen i det hele taget er hos Birch. Der er ikke så meget ballade. Det er enkelt og det er nemt. Ikke nørdet-koldt-enkelt og super-kaffe-kompliceret. Det er dejligt. Der er 10 lokationer. Det er noget man finder ud af ved at google dem. Når man bare besøger for en kop kaffe virker Birch meget lokalt og absolut ikke som noget der på den måde er stort. De 9 er beliggende på Manhatten og så en enkelt afstikker til Long Island. Her er risteriet og smagslokalet. Cafeen vi besøger er den på 8 Spruce Street i Financial District (indgang fra Beekman Street). Deres drip (filterkaffen) er brygget frisk hele dagen og utrolig behagelig.
Spolier Alert (!) .. det her er nok den bedste kaffe vi fik under dette besøg i NYC. Så extra stor anbefaling hertil. Men de stod også for morgenkaffen.. så de havde en fordel. 

IMG-5476

KAFFE 1668

To beliggenheder. South og Midtown. Kaffe 1668 har både norske og tyske rødder. Det kan man også læse ud af cafeernes navn,  og risteriet, der også er del af forretningen, hedder Landskap: Noget peger i høj grad retur over Atlanten. Men ellers er det meget new-york-agtigt. “Kom forbi og sid gerne med din macbook. Det er okay.” Deres mascot – det må man kunne kalde det – er et får. Det står rundt om på reoler og det er svært lige at beslutte sig for, om det er sødt eller lidt uhyggeligt. For hvad laver et får midt i en ellers lidt kølig og egentlig upersonligt indrettet cafe i denne top stressede by? Men, kaffen er god. Rigtig god. Deres Ecotone Espresso var i kværnen da vi kiggede forbi KAFFE 1668 South på 275 Greenwich street og et af de steder vi valgte at handle bønner med hjem fra.

EXTRACTION LAB

Thomas Perez er manden bag denne top-moderne super-hippe og meget New York Brooklyn Cutting Edge kaffebase. Her er showroom for Steampunk maskiner og hylderne fyldte med nyristet kaffe fra Aarhus ..
Vi er heldige at have en aftale med  tid til en snak med Thomas, og får super interessant indsigt i den både større amerikanske Specialty Coffee dagsform samt hørt om, hvad der rører sig i New York netop nu. For det der sker her i New York- sker bl.a. fordi Extraction Lab er med til at skubbe det i en given retning.
Det er et sted man kan tage hen og bruge som kaffebar. Og så er det et sted som folk i branchen bruger til at mødes. Det emmer af nørderi og søgen efter det ypperste. Kaffen hjemmefra er med til at give det et ekstra unikt touch.  Og man overvejer om “3 wave coffee” er på vej ud mod 4 bølge et sted .. det er lys kaffe det her. Det er specielt. Og det er vist meningen. Er du nørd. Så er det her du tager forbi. Det er kun få stop med subway fra Manhatten.

nysh

Andre anbefalinger:

Irving Farm Coffee Roasters (6 lokationer bl.a. Upper East Side, Grand Station og Finanscial District)

Kahve (Hell’s Kitchen, lille sted men med stor hygge og smag i koppen)

Toby’s Estate (5 lokationer, bl.a. 125 N 6th St, Brooklyn, i super interesant område)

Culture Espresso Bar (Midtown, krydser man rundt i byen er man tit forbi her)

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply