La Requia | SÆSON KAFFE

Foråret 2019 i Risteriet byder på besøg fra kaffefarmen La Requia fra Peru.

Finca La Requia finder vi nær byen Villa Rica i det centrale Peru, ca 300 km øst for Lima. Byen er kendt for kaffedyrkning.

Mange af byen indbyggere er engageret i de små farme der lokalt har mindre til mellemstore kaffemarker.

Der er årligt en lille kaffefestival og så er det et stoppested for turister. Villa Rica har en beliggenhed der gør den til en lille unik enklave lige der i smørhullet hvor bjergkæden i det centrale af landet møder det tropiske regnskov.

Derudover er regionen del af et bio-økologisk reservat (Reserva de Biosfera Asháninka Yánesha & Bosque Modelo). Så der er godt med flueben ved gode forhold for La Requia.

Tania Andrade Gabancho er ejer af Finca La Requia. Det er en kaffefarm med økologisk arabicakaffe fra varianterne Caturra, Bourbon, Geisha og Typica. Kaffen dyrkes i 1.600 meter over havets overflade. Så forventningerne kan sagtens være store .. som i høje 🙂

La Requia bønnerne lever op til det, synes vi. De har også priser fra bl.a. ExpoCafe i Peru i 2015 og det velrenommerede BIOFAC i 2016.

Kaffekendere vil have haft extra øje på at der i kaffen indgår geisha bønner. Og vi mener også det smager igennem. Ved cupping sessioner og ved brygning på alm hjemme-metoder.

Geisha er med til at give den balance, elegance – og det udtryk – vi prøver at fastholde med vores C+ profil/ristning.

God fornøjelse. Peru La Requia er i Risteriet hele marts, april og maj.

Køb den her

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply