Sonora Red Honey – SÆSONKAFFE fra Costa Rica

SÆSONKAFFE besøg fra det lille mellemamerikanske land der har dyrket kaffe siden 1808. Hele marts, april og maj skal vi smage løs på Red Honey fra Sonora farmen.

sonora_blog

Costa Rica, Central Valley

Vi er i Alajuela regionen i Central Valley (lidt nordvest for San José). Herfra kommer denne ‘red honey processed’ bønne. Dyrket under Don Alberto og Diego Guardias ledelse på Sonora farmen i ca 1.250 meters højde og på red-catuai varianten.

Nogle vil nok have bemærket der er nævnt en proces der ikke er klassisk ‘vasket’, ‘pulped natural’ eller ‘tør’/’natural’. Har man ikke stødt på begrebet ‘red honey’ før bør man se at få smagt på SÆSONKAFFEN imens vi har den (køb her). Og man kan læse op på vores blog om efterbehandlingsmetoder.

Smagsoplevelsen

Sonora Red Honey er en enormt spændende aromatisk oplevelse for næsen. Den har en fornemmelsen der ved første smag er en ret friskt og ungt udtryk – men som udvikler sig til en fyldig kaffe med en unik flerfoldig smagsprofil.

Red honey efterbehandlingsteknikken har giver bønnerne en spændende flerfoldig smagsprofil med sort te, blød note med karamel, frugt (bær) sødme og (grape) syrlighed, urte tone og lidt fermeteret vildskab.

Sonora farmen

Hacienda Sonora finder man for foden af den kendte Poás vulkan. Farmen strækker sig over 100 hektar med lidt over halvdelen brugt til kaffe dyrket under skygge (shadegrown coffee) og resten som skov-kaffe hvor træer er blandet ind blandt alm træer under delvist frit og delvis kontrollerede forhold ´.

Farmen har også en lille del sukker-dyrkning og måske her inspirationen kom til at arbejde med honey-process. Det virker oplagt.

SÆSONKAFFE

Vores SÆSONKAFFE-periode er delt ind i fire etaper henover året. Og vi følger kalenderåret, så det er sommer, efterår, vinter og forår.

Sonora Red Honey er så forår 2020 (marts, april og maj) og derfor på besøg hos os i en periode der nok vil gå over i historiebøgerne som coronavirus-tiden hvor covid-19 vendte alt på hovedet.

Og en del hjemmearbejdspladser er oprettet.

IMG-2070

Forhåbentlig er tingene mere tilbage til normalt når vi til juni skal have præsenteret en ny SÆSONKAFFE.

Køb fra webshoppen

Nyristede bønner: https://www.risteriet.dk/online-shop/41-nyristede-kaffeboenner/1892-costa-rica-hacienda-sonora-red-honeynbsp-saesonkaffe/

Grønne (rå) bønner: https://www.risteriet.dk/online-shop/28-groenne-kaffeboenner-rist-selv/1888-costa-rica-hacienda-sonora-red-honey-saesonkaffe/

Læs mere

Besøg Sonora farmen online: http://www.sonoracoffee.com/

Perfect Daily Grind om Honey Process: https://www.perfectdailygrind.com/2017/02/yellow-red-black-honey-processed-coffees-whats-difference/

Wiki om Costa Rica: https://da.wikipedia.org/wiki/Costa_Rica

staff

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply