Break Beans Lo-Fi Coffee

Waqas Ali Qadri, bedre kendt som Waqas, er en dansk sanger, rapper, sangskriver og foredragsholder med pakistanske rødder.

Først kendt som medlem af hip hop-gruppen Outlandish der fra slut 90erne har været stor del af det danske musikmiljø. I dag er musik og Outlandish blot en del af mange områder, emner og projekter som Waqas er indover eller selv starter op.

Som det også er tilfældet med Break Beans. For det er et projekt vi er så heldige at være sammen om. En lille video præsentation kan ses her

Vi har i Risteriet lavet lidt forskelligt med Waqas som opvarmning til dette projekt. Det startede med lidt sjov video om Unomaten (se en video mere herunder), og fortsatte med at vi var sponsor på bønner til backstage og nogle giveaways da Waqas lavede årets Ramadan kalender.

Break Beans er en blend der er fantastisk alsidig. Tiltænkt som blend der brygges og laver solidt beat og bund i alt fra forsigtigt pour-over til klassisk stempelkande og de meste elegante espressoshots.

Den er mellemristet med god balance imens søde toner og god mørk fornemmelse vokser sig frem.

Herunder følger den officielle Break Beans præsentation. Naturligvis skrevet sammen med Waqas og så er det på engelsk for at møde så mange følgere som muligt. Det er nemlig ikke kun Waqas’ første kaffearbejde – det er også vores første internationale projekt.

Waqas X Risteriet

If Lo-Fi music was a cup of Coffee how would it taste? It would taste just like Waqas X Risteriets collaboration called Break Beans!

So if you love dusty hip hop beats and jazzy samples you’re going to love these beans.

Break Beans Lo-Fi Coffee 

The Taste

Layered blend that transforms flavor as it cools and is consumed.

Light floral feel and smooth but develops – and finish – with a nice bold punch. Sweetness and a very late touch of smokiness in aftertaste. 

Break Beans will leave you in need for another sip.

Artisan craft roast from Risteriet Coffee specifically roasted to be used for espresso, but also awesome in all variations of drip-coffee and press. 

The Roast

Roasted in a City + profile. Classic operation. Modern identity. 

The Blend

Brazil for fantastic base provided by Morro Cavado farm. Costa Rica for the thrills of the Tarrazu regionKenya .. for the twitch in fruitness and floral feel.  

The Coming of Break Beans

Waqas met Risteriet by coincidence, he’s been a fan of our coffee for a while and one day made a small and really funny video about our Unomat (coffee vending machine) in Rødovre which he “ broke into to” and stole a bag of coffee escaping on his penny board.

We loved the video and his style and offered to help Waqas raise money for poor families in Pakistan during his campaign in the month of Ramadan. We also did two coffee -give-aways for some lucky fans. We wanted to take our colloboration further and decided why not make a special limited-edition-style coffee with Waqas signature, hence Break Beans.

Waqas has always been a fan of rustic coffee that packs a punch and gives you a sense of nostalgia. He’s not so much for the new style of coffee with high acidity, he refers to it his favorite cup as Analog coffee. Our collaboration aim to fulfill that but still be modern. 

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply