Julekalender 5. december Kenya AA Estate

Kæmpen der er Kenya

I de + 15 år vi har købt, ristet, smagt, solgt og i det hele taget bare været privilegeret nok til at arbejde med kaffe – har Kenya været toppen. En kæmpe blandt de andre kæmper.  

Mange påstår at kaffe fra Kenya er det bedste i verden. Og det er helt klart blandt de allermest ypperste. Når man udvælger i Specialty Coffee standard og sætter disse mange forskellige kvalitetskaffer op mod hinanden ved man dog godt at den sidste vurdering om hvad der så er den bedste af de bedste  – så er det en smagssag mere end noget andet.

Kenya er blandt de 20 største kaffeproducenter i verden, og i Afrika ligger det på en femteplads.

Årligt producerer Kenya omkring 100.000 tons kaffe. bag dette tal er tesen om mange bække små. For de mindre farme – og dem er der mange af – dyrker kun mellem 50 og 500 kaffeplanter.

Takket være den vaskede efterbehandling er smagen af kenyansk kaffe mættet med frugtige nuancer.

Det meste af kenyansk kaffe vokser i højder fra 1.400 meter til 2.000 meter over havets overflade i vulkansk jord. På grund af højden vokser kenyansk kaffe langsomt, udvikler sig uden hastværk og optager mange næringsstoffer.

Smagsprofil

Du kan finde noter af citrus, endda peber, sammen med blåbær og brombær. Aroma ofte floral (duften er tæt og blomstret, men den kan også være sødlig chokolade) og eftersmagen vinøs .

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply