Julekalender 11. december Indonesien Java Preanger

Fyldig og blød kaffeoplevelse med medium syre og meget god aroma. Noter af te, peber og skovkrydderi.

Vest-Java er med sin befolkning på 46,3 millioner den mest folkerige af Indonesiens provinser. Det består af 60% bjergrigt område med højder mellem 500 – 3.079 meter over havets overflade.

Den bjergrige Preanger-region, også kendt som Priangan, dækker flere dele i Vest-Java, herunder Bandung, West Bandung, Subang og Garut. Ordet Preanger er afledt af et sundanesisk udtryk, der betyder “gudernes bolig”.

Historien om Java Preanger kaffedyrkning begyndte helt tilbage i 1696, da Vest-Java blev valgt af Hollandsk Ostindien (koloni der eksisterede helt frem til 1949) til at være det første sted i Indonesien for kaffedyrkning. På det tidspunkt var det det første kaffedyrkningssted uden for Yemen og Etiopien.

Dette resulterede i den første eksport af Java Preanger-kaffe i 1711. Java Preanger-kaffe blev så godt modtaget, at udtrykket “Java” efterhånden blev synonymt med ‘kaffe’. Java var også kendt for at være premium-komponenten i verdens ældste og mest kendte kaffeblanding, “Mocha Java” (som vi har tid til anden laver en version af).

Java Preanger kaffe har en karakteristisk smag naturligt præget af provinsens lange historie med kaffedyrkning. Den er overlegen takket være brugen af ​​en række forskellige varianter, som er i stand til at tilpasse sig det lokale miljø og skabe karakteristiske smage.

Den dag i dag bliver kaffebønner høstet fra dette bjergrige område stadig ofte bragt ned til vaskestationer på scootere på grund af de stejle veje, umuligt for firehjulstrukne køretøjer. De høje bjergsider der dyrkes på, nedbør og køligere temperaturer på den vestlige side af øen giver Preanger en smag, der er meget sødere og mere urteagtig end kaffe, der dyrkes på østsiden.

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply