Julekalender 20. december Nicaragua Natural (Las Morenitas)

Risteprofil: Full City

Smagsprofil: Fyldig, intens og blød. Hindbær, granatæble, papaya og skovfrugter.

Las Morenitas er en af ​​syv farme, der strækker sig over Jinotega og Matagalpa, der ejes af Victor Robelo som en del af Las Nubes-gruppen.

Vi er hårdt i Nicaraguas bjerge. Las Nubes betyder skyer.

Dagens kaffe er en ‘natural’ og har gennemgået en naturlig tør proces. Den forarbejdningsmetode, der normalt involverer tørring af kaffebønnerne enten på f.eks terrasser eller højbede i solen. En natural proces, som normalt kan tage 3-6 uger, er den mere traditionelle metode til forarbejdning af kaffe.

Las Morenitas består af omkring 200 hektar i Jinotega. Op til 80% af farmens kaffesorter er Caturra, men hvor Catimor engang voksede, er denne nu blevet erstattet med Marsellesa, en ny sort, der viser meget lovende i Nicaragua og Mexico.

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply