Julekalender 21. december Honduras Capucas

Capucas brygger en dejligt mellem til fyldig kop med både klar mørk glød og fristende sød karamel. Noter af tropisk frugt, banan og honning.

Det er ikke en stærk kaffe men den efterlader dog en ret robust eftersmag til at nyde selv efter koppen er tom. 

Det er en bønne der kan bruges til det hele. Fantastisk god kaffe til dem der søger en kop med god rund smag, lidt sødme og denne spændende fylde. Om det er espresso der brygges, filterkaffen der er i gang eller en af de moderne bryggemetoder som pour-over, aeropress osv. 

Risteprofil

Ristet til mellempunktet mellem City+ (mellemlys) til Full City (mellemmørk rist). Vi kalder den dog bare City+

Producenterne

Andelsforeningen COCAFCAL er sammenslutning af kaffefarmere i Copan regionen. Det er dem der er producenterne bag vores økologiske Capucas.

COCAFCAL (Cooperativa Cafetalera Capucas Limitada) bidrager til en bedre udnyttelse af miljømæssige, økonomiske og menneskelige ressourcer for at forbedre livskvaliteten for deres familier og kvaliteten af ​​kaffe produceret i Copan.

COCAFCAL fremmer bæredygtig udvikling af den lokale økonomi. Sammenslutningen hjælper med at udvikle finansielle, tekniske, produktive og marketing områder. Det er en fælles indsats, der forsøger at reducere fattigdom og øge livskvaliteten i landdistrikterne. 

Opstart

I 1999 ønskede Omar Rodriguez Interiano, en kaffebonde i Capucas, at dele sin viden om dyrkning og succes med salg af kaffe med andre bønder i Capucas, de fleste af dem slægtninge til familien. Samme år blev COCAFCAL grundlagt. Inden for de næste ti år kom flere og flere småbønder til, men nogle forlod også. Nu har andelsforeningen mere end 70 medlemmer, som er aktivt involveret i COCAFCAL’s vision og mission. “Der er stadig et stort potentiale for nye medlemmer,” siger Omar Rodriguez Romero, General Manager for kooperativet. “Men småt er ikke kun smukt, småt er vores garanti for god landbrugspraksis og bedste kvalitet for vores kunder,” tilføjer han.

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply