Espresso Martini Roast

Risteriets Espresso Martini Roast er en fyldig kaffeblend der giver et fantastisk lækkert løft til den klassiske cocktail

Espresso Martini Roast kan brygges både varm og kold (se bryggeopskrifter herunder) og er naturligvis ikke kun egnet i en Espresso Martini.

Du kan brygge på alle metoder du kan finde frem derhjemme – så længe som du godt kan lide en godt fyldig, chokoladesødlig tone og god vedvarende intensitet i eftersmag.  Oplagt filterkaffe, men også stempelkanden og klassisk kolbe hvis nogen finder sådan en frem.  


Vi anbefaler at man køber i hele bønner og maler lige før brug. Kan man ikke det så kan man i drop-down menu vælge formaling der passer til den bryggemetode man vil benytte.

Og husk – især hvis man brygger kaffen som kold-kaffe – husk at lave den ekstra kraftig (bemærk i opskriften på kold-kaffe at ratio er næsten dobbelt op ifht alm).

Lidt inspiration og under billeder opskrift til suveræn Espresso Martini + fremgangsmåde. Samt opskrifter på brygning af kaffen. 

Kold kaffe giver mindre syrlighed og mere sødme. Giver også en anelse mindre skum på toppen

Simpel opskrift til smuk Espresso Martini:

1/3 Espresso Martini Roast
1/3 Kaluah
1/3 Vodka

Derudover skal du bruge

En shaker
Isterninger

The shake

Isterninger, kaffe, Kaluah og vodka kommer i shaker og du ryster løs. Du må gerne give den gas med rystningen. Jo mere jo bedre (ikke mindst for skum)

Præsentationen

Alt kan bruges, men ret classy med cocktail glas og hvis muligt gerne martini-glas. Skal det være helt traditionel så kom et par kaffebønner på toppen

Klassisk varm brygning, udvalgte opskrifter

Espresso. Bryg gerne med mindst ratio 1:2 for god kraftig kaffe. Hvis du f.eks brygger med 18 gram dobbeltskud skal du så have 36 ml til din martini. Lad espresso køle ned før brug i drink. 

Stempelkande. 1 liter stempelkande (standard 8 kops bodum). Dosering: 54-56g groftmalet kaffe. Trækketid: ca. 4 minutter.

Filterkaffe. Til 1 liter kaffe skal du normalt bruge 60 gram kaffe.

Kold kaffe, med stempelkande

Nemmeste metode er med en stempelkande. Vi tager udgangspunkt i standard 8 kops bodum der kan brygge 1 liter. Afmål 80 gram groftmalet kaffe. Hæld koldt frisk vand over. Sæt ikke stemplet på, men luk med f.eks. film over eller pose med elastik så der lukkes tæt. Sæt i køleskab i minimum 15 timer. Tag kanden ud. Rør forsigtigt rundt. Sæt stempel på og tryk ned. Dejlig kold kaffe med mindre syrlighed, mere sødme, super fylde og godt med koffein .. er klar til din shaker. 

Udgivet af

Risteriet Coffee

Risteriet Coffee. We are Danish based coffee roaster with production in Glostrup and a coffeeshop in central Copenhagen. Find us there or find us here: www.risteriet.dk

Leave a Reply