Opdateret V60 opskrift. Video version i bunden af indlæg/tekst.
Af Anders 01-03-22

Det man har brug for:
● Elkedel med vand på 93 grader
● 30 gram kaffe malet til filterkaffe
● Vægt med mulighed for at tage tid
● 1 V60 tragt og kande (størrelse 2 eller 3)
Fremgangsmåde:
- Start med at væde papirfilteret i V60 tragten, og sæt den oven på din kande.
Put de 30 gram kværnet kaffe i filteret, og stil kanden på vægten og nulstil vægten.
- Start tiden på din vægt og hæld 60 gram vand på kaffen. Hav fokus på at væde alt kaffen i tragten (også kaldet at bloome kaffen).
- Når der er gået 30 sekunder på uret, hæld op til 300 gram med en direkte stråle, så kaffen hvirvler rundt i tragten.
- Når der er gået 1 minut på uret, hæld op til 500 gram med en direkte stråle, så kaffen igen hvirvler rundt.
- Din kaffe burde være færdig med at brygge efter to et halvt, til tre et halvt minut på timeren. Hvis den løber hurtigere, så kværn din kaffe en smule finere. Hvis den løber for langsomt, så kværn lidt grovere.
- Hvis din kaffe er helt nyristet, så gentag dit bloom en gang til, så du laver 2 gange hæld af 60 kaffe, med 30 sekunders mellemrum.