Advents-kafferne 2022

Vi er klar til at starte julen. Det håber vi også du er.

Dette er årets advents-blog til dig der har fået et eksemplar af årets adventskalender. Frem mod juleaften gør vi fem stop på vejen. Det er opløbet med de fire adventssøndage og så selve målstregen: 24. december.

Det går allerede løs før vi når december. For vi er stadig i november da vi rammer første advent – nemlig søndag d. 27 november.

Her på bloggen vil du kunne følge med. Vi vil få lagt ekstra info op om dagens kaffe. Om du har den adventskalender med ristet eller rå kaffe.

Bønnerne du finder på hhv 1, 2, 3 og 4 advent + bonuskaffen juleaften vil være egnede til alle bryggemetoder. Du vil, udover den fine grafik, finde kaffens navn/oprindelse på posen. Samt QR kode der peger herind.


For der er her vi samler informationen. Så sæt evt kaffe over og læs med. Vi vil hver søndag morgen have lagt nyt ind lige herunder – og følge op på vores sociale medier: Instagram og Facebook.

Glædelig første søndag i advent

Det er blevet tid til at smage på årets første adventskaffe. Det er første advent og vi sætter de første nåle. Har du den ristede adventskalender, så læs med herunder.

Obs! Har du den grønne adventskalender (den med den
rå uristet kaffe) så klik her og læs med

Nyristet kaffe med moderne twist
KAFFE 1. SØNDAG I ADVENT: HONDURAS HONEY

Det er i Mellemamerika vi sætter første nål og skænker op for en herlig honduransk kaffeoplevelse.

Om du brygger filterkaffe eller espresso, stempelkande eller clever dripper, aeropress eller koldkaffe – så burde du kunne få en fornemmelse for hvad det er der er ekstra særligt. Mere om det om lidt.

Brygning af årets første adventskaffe

I de kommende dage vil vi på vores lille kaffefabrik rulle en adventsterning og brygge en kop på den metode som den sekskantede juleskæbne bestemmer.

Vi anbefaler at du brygger din første kop præcis på den metode og måde som du mest benytter derhjemme. Det vil vi anbefale hver søndag. Alt efter hvordan du synes det smager – og hvordan tid, lyst og kaffeudstyr tillader – så leg lidt med at teste og tweeke hen over ugen.

Der er forskellige bryggemetoder, der er ratio, der er temperatur, der er teknik, der er .. så meget man kan gøre.

Prøv dig frem. Og hold øje med vores sociale medier. Det er nok her vi vil fortsætte med udforskningen og fortælling om kaffen fra denne første adventspose.

Om grafikken

På dagens pose finder du en hjort.

Hjorten er en af Amerikas mest almindelige store pattedyr, officielt betragtet som det nationale symbol på dyrelivet i Honduras.

Illustrationen er af Onur, årets adventskunstner.

Hvad er det der var særligt med Honduras?

Honduras Guara Roja Honey er .. en farverig og moderne kaffe. Opkaldt dels efter de lokale røde papegøjer og dels efter den særlige efterbehandlingsmetode bønnerne gennemgå efter de er høstet.

“Honey process” er noget helt andet end den vaskede metode (som vi har mest af og som vores standard Honduras kaffe også kommer fra). Navnet kommer fra den sukkerholdige hinde – som frugtkøddet efterlader på bønnen – der er meget klistret.

Denne hinde sidder tilbage  efter kaffebærets yderste skal og hovedparten af frugtkødet er fjernet. Det er klistret og det omgiver kaffebønnen og bliver normalt også fjernet, men i denne metode bliver hinden faktisk siddende imens bærret tørres langsomt. ‘

Det giver et mere fugtigt miljø og det gør smagsudviklingen der foregå lang mere aromatisk. That’s what so special. Og det håber vi kan smages. I denne ristning er det tonet lidt ned, men du kan købe Honduras Honey fra vores hjemmeside – og her selv vælge risteprofilen. Skal du smage efterbehandlingsmetodens særlige egenskabab bedst muligt, så skal du vælge den helt lyse profil: City.

Klik herunder på billede og læs mere om hvordan du selv kan bestemme din ristning. Du bliver sendt ind på vores webshop og under kategorien: Customize Your Coffee.

God søndag. God Advent.

– Risteriet

Leave a Reply